Mistrovství Evropy v cross-country (včetně cross-country eliminator a štafet) juniorů, jezdců do 23 let, elite a veteránů se uskuteční ve dnech 25. – 28. července v Brně. Evropský šampionát na silnici pak 7. – 11. srpna v nizozemském Alkmaaru.

Vittoria Servizio Corse poskytne cyklistům v letošním roce podporu ve více než 70 závodech po celé Evropě. Při právě probíhající Tour de France používá obutí od Vittorie 5 týmů včetně úspěšné formace Jumbo Visma. Při ME MTB půjde o mechanické asistenční zóny, silniční evropský šampionát doprovodí 3 neutrální vozy a jedna motorka. V průběhu evropského šampionátu MTB v Brně bude samozřejmě možné ve „stánku“ Vittorie vidět všechny aktuální produktové řady výrobků této tradiční italské značky.

Připomínáme, že při ME MTB v Brně startuje XCO v sobotu v 10 hodin závodem juniorek a vrcholí v neděli závodem mužů elite se startem v 15 hodin. Jejich závod proběhne na 4100 metrů dlouhém okruhu s převýšením 210 metrů. Centrum celé akce je v sousedství brněnského výstaviště v Bike aréně Anthropos a tratě jsou vedeny vesměs v zalesněné lokalitě nad Pisáreckým tunelem.

Šampionát konaný na domácí půdě je samozřejmě příležitostí nominovat větší počet závodníků, takže startovat bude nejenom „A“ reprezentace, ale i závodníci širšího výběru. V nejsledovanější kategorii Muži Elite bude stát na startu 7 našich bikerů v čele s Ondrou Cinkem (Kross Racing Team), který o právě uplynulém víkendu vybojoval skvělé 5. místo na Světovém poháru v olympijském cross-country ve francouzském Les Gets.